Να θυμάσαι πάντοτε, ότι το σήμερα είναι δικό σου, το αύριο είναι στο χέρι του Θεού. Και Εκείνος που σου έδωσε το πρωί, δεν σου υπόσχεται και το βράδυ. Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Αγαπη

Συλλογίζομαι τον ορό και την σημασία μιας λέξης. Απαρτίζετε από τρις συλλαβές. Μια μικρή λέξη με τόσο μεγάλη αξία. Αγάπη. Η πρώτη συνώνυμη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούω την λέξη αυτή είναι ο Κύριος μας!

Δείτε πόσα μας χάρισε … τόσο απλόχερα και με περίσσια αγάπη.
Αμέσως μετά τον Θεο έρχεται η ελευθερία μας. Ελευθερία λόγου, ελευθερία κίνησης, ελευθερία άποψης, Μεγάλο πράγμα να είσαι ελεύθερος να αποφασίζεις εσύ για τον εαυτό σου. Προσεχε ομως η αγαπη μπορει να σε οδηγηση και σε λαθος μονοπατια. Μην αιχμαλωτίζεις την ελευθερία του άλλου όσο και αν τον αγαπάς, και φοβάσαι για αυτόν. Τον νοιάζεσαι, τον βλέπεις να πληγώνεται από τις παρορμητικές κινήσεις του, και για αυτό και θα τον συμβουλέψεις και θα τον μαλώσεις και όλα όσα μπορείς να κάνεις θα τα κάνεις για αυτόν τον άνθρωπο, όμως  δεν θα του στερήσεις την ελευθερία να αποφασίσει μονός του. Να είσαι σίγουρος πως αν αυτές η κινήσεις γίνονται εκ μέρους  σου με αγάπη θα έχεις και την ανάλογη συμπεριφορά. Κακά τα ψέματα καταλαβαίνουμε πότε ένας άνθρωπος μας αγαπάει πραγματικά και πότε μας κοροϊδεύει (ασχέτως αν το κρύβουμε βαθιά μέσα μας). Μην ξεχνάς ακόμα και ο Θεός μας έδωσε την ελευθερία να αποφασίζουμε και να πράττουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Εμείς διαλέγουμε! Ολα μπορείς να τα κάνεις στην ζωή σου, επιλέγεις όμως τα συμφέροντα για τον εαυτό σου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου