Να θυμάσαι πάντοτε, ότι το σήμερα είναι δικό σου, το αύριο είναι στο χέρι του Θεού. Και Εκείνος που σου έδωσε το πρωί, δεν σου υπόσχεται και το βράδυ. Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Υπάρχει σχέση μεταξύ της Μαγείας και των εξορκισμών;


 Υπάρχει σχέση μεταξύ της Μαγείας και των εξορκισμών;

Η Μαγεία είναι μια υπαρκτή κατάσταση. Την τελούν άνθρωποι που συνεργάζονται με τον μισόκαλλο διάβολο. Η μαγεία τελείται από μάγους που έχουν ταχθεί με τον διάβολο, να είναι σύμμαχοι του και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να πλανήσουν όχι μόνο τους ειδήμονες σε τέτοια θέματα μαγειών, άλλα και πολλούς ταλαίπωρους και ανυποψίαστους ανθρώπους.
Η μαγεία χωρίζεται σε λευκή και μαύρη. Η λευκή μαγεία όπως επαγγέλλονται οι μάγοι δεν προκαλεί ζημιά, αντιθέτως φέρνει υγεία και μακροημέρευση. Η μαύρη μαγεία επιφέρει όλα τα κακά.
Οι Εξορκισμοί είναι το αντίδοτο για την αντιμετώπιση της μαγείας. Όμως όπως και σε άλλο σημείο του βιβλίου μας τονίσαμε οι εξορκισμοί δεν αυτονομούνται των άλλων ιερών μυστηρίων. Συνδέονται με μια σειρά ιερών μυστηρίων, αυτήν της ιεράς εξομολογήσεως και της θείας Ευχαριστίας, ώστε με τη μετάληψη του Σώματος και του Αίματος του Χριστού που θα λάβει ο ασθενών-δαιμονόπληκτος είναι δυνατόν να πετύχει τη θεραπεία του.
Εν κατακλείδι σχέση μαγείας και εξορκισμών νοείται μόνο στο πλαίσιο της αντιμετωπίσεως με βάση την πίστη στο Θεό και στη δύναμη που Αυτός διαθέτει ώστε τα πλάσματα του οι άνθρωποι, εφ' όσον και οι ίδιοι το επιθυμούν, να ζητούν από το Θεό να συντρίψει τις μεθοδείες του διαβόλου και των οργάνων του που είναι οι μάγοι.


http://www.orthmad.gr/node/262#30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου